Heeft u last van een verstopt riool?

In sommige gevallen is het gemakkelijk mogen om zelf dit probleem op te lossen. Wij helpen u graag op weg in de meest handige tips om zelf een rioolverstopping aan te pakken. Weet u niet wat u moet doen? dan helpen wij u graag. Een ervaren rioolmonteur kan bij u langs komen. Deze kan in een korte tijd ontdekken wat de oorzaak van de verstopping is. Vervolgens kan deze de ontstopping gemakkelijk ontstoppen in slechts een fractie van de tijd.

Pas op

Als eerste geven we u graag een belangrijke waarschuwing mee. Gooi niet andere dingen in de wc. Veel mensen doen het tegen beter weten in. Frituurvet en andere troep veroorzaken verstoppingen. Een verstopping kan echter lang niet altijd worden voorkomen. Wanneer u bijvoorbeeld in een ouder huis woont is de kans op verstoppingen groot. Een handige tip: Spoel de spoelbak met kokend heet water en soda door. Ontstoppen met een ontstopper kan ook altijd nog enorm goed helpen. Dit kunt u allemaal verkrijgen bij bijvoorbeeld de Action of Kruidvat.

Een verstopt riool komt vaak voor

Ziet u bijvoorbeeld dat de gootsteen niet meer snel leegloopt? Blijft het water in de douchebak staan? Dit soort zaken duiden altijd duidelijk op een verstopt riool. Dit kan zelfs een kapot riool betekenen. Werkzaamheden buiten de riolering kunnen bijvoorbeeld verzakking veroorzaken. Dit soort problemen kan men zelf onmogelijk oplossen. In dit soort gevallen moet u altijd de hulp inschakelen van een expert. Dit geldt ook wanneer er andere rioolwerkzaamheden moeten verrichten. Een klein foutje immers kan een hele hoop schade als gevolg met zich meebrengen. Hier dient u dan ook altijd zeer voorzichtig mee te zijn.

Verstopt riool methodes

Heeft u slechts op één of een paar plaatsen last van het riool? Spoelt het bijvoorbeeld alleen niet goed door bij het bad? Draai de sifon open en maak deze uitgebreid schoon. Het kopen van een chemisch middel kunt u zeker ook eens proberen. Werkt dit niet, heeft een ander chemisch middel vaak eveneens geen effect. Ervaart u problemen op meerdere plekken? In dit geval kan ook zijn dan het riool zelf verstopt is. Laat de rioolexpert hier gerust eens naar kijken.